Wat is dat en hoe werkt het?

Het virtuele maagband programma, is een heel doeltreffende manier om door middel van hypnose makkelijk een knop om te zetten in je onderbewustzijn.  Je gaat onder begeleiding van een speciaal daarvoor opgeleide virtuele maagband therapeut een verandering aanbrengen in de vaste patronen waar het je eetgedrag betreft. Dit gebeurt in je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn zorgt voor een aantal belangrijke functies van het lichaam. Het regelt de hartslag, bloedsomloop, ademhaling, het metabolisme en het immuniteitssysteem. Het regelt alle onbewuste functies van het lichaam. Het onderbewustzijn oordeelt niet en is niet kritisch. Het accepteert klakkeloos alle informatie die binnenkomt.

Het programma bestaat uit 5 sessies. Tijdens de eerste sessie wordt de virtuele maagband onder hypnose geplaatst en wordt er extra aandacht besteedt aan eventuele belemmerende emoties, gedachten en gewoonten, waardoor ook de behoefte aan zoete of vette etenswaren verdwijnt. De virtuele maagband zorgt er voor dat je minder voedsel gaat eten. Je hebt sneller een voldaan gevoel waardoor je kleinere porties gaat eten. Het eten van kleinere porties leidt direct tot gewichtsverlies.

Het onderbewustzijn heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe gedachten of een nieuw idee. Als je een nieuw gewenst patroon blijft herhalen geef je het onderbewustzijn de tijd om aan dit nieuwe idee te wennen. Zo kun je uiteindelijk je onderbewuste gedachten veranderen. Hiermee ontwikkel je een nieuwe vorm van gewoonten, handelingen en acties. Het duurt gemiddeld zo’n 30 dagen om een patroon vast te zetten in je onderbewustzijn. Pas dan zal het nieuw geleerde een routine gaan worden dat vanuit een automatisme wordt aangestuurd.

Dankzij de huidige hypnose technieken kun je onder hypnose een maagband operatie uitvoeren. Alleen zal dit een denkbeeldige operatie zijn. Jouw onbewuste kent immers het verschil niet tussen realiteit en verbeelding, dus neemt het de virtuele maagband operatie voor waar aan. Je lichaam ervaart het alsof er een ECHTE maagband wordt geplaatst en geeft jou hetzelfde voldane gevoel dat je zou hebben wanneer er echte een maagband zou zitten. Alleen is dit bij de virtuele maagband zonder alle nadelen!

Waar ongeveer 50% van de mensen baat heeft bij een ‘normale’ maagband, is de virtuele maagband met 82,3% een stuk effectiever zonder de risico’s van een echte operatie. Bij een echte maagband verander je niets aan iemands eetgewoontes. Bij de virtuele maagband wordt er juist voor gezorgd dat het eetpatroon wordt aangepast en dat is waarom het zo’n groot succes is.

Wat is hypnose eigenlijk?

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een film of in een boek en je merkt niet wat er om je heen allemaal gebeurd. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose. Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor je je losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in je innerlijke wereld. Deze toestand noem je ook wel trance. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance. Bij hypnose wordt gebruik gemaakt van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met een dagdroom of een fantasie. In feite doe je het allemaal zelf en volg je alleen het verhaal dat je wordt verteld. Je bent zelf de hele tijd “in control” en je bent je constant bewust van wat er gebeurd. Na een sessie ben je heerlijk relaxed en ontspannen.

Heb je nog vragen, neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.
Je kunt me mailen: info@suzannkuijpers.nl of bellen naar: 06 – 46 04 38 77.