NLP coaching (Neuro Lingüistisch Programmeren) is een therapeutische methode waarbij je in een korte tijd, grote positieve en blijvende veranderingen kunt bewerkstelligen.

Neuro wijst hierbij op hoe je denkt en hoe je hersenen werken.
Lingüistisch heeft betrekking op je taalgebruik en de invloed die dat op ons heeft, zowel verbaal als non-verbaal. Programmeren gaat over de manier waarop we onze gedachten en taal gebruiken in gedragspatronen en hoe je deze patronen kunt veranderen wanneer dat wenselijk is.

Iedereen bepaalt zijn levensvisie op grond van zijn eigen (gekleurde) belevingswereld. Dit gebeurt aan de hand van je eigen ervaringen, gevoelens, zintuigen en opvattingen. Het voelt prettig en vertrouwd, maar is niet altijd functioneel of wenselijk. Doordat het vaste patronen zijn, blijf je zowel de positieve als negatieve gebeurtenissen op dezelfde, vertrouwde manieren uitvoeren. Hierdoor belemmer je jezelf in je persoonlijke groei. Je zult telkens tegen dezelfde problemen blijven aanlopen. Met NLP coaching ga je de negatieve, beperkende patronen herkennen en kun je ze veranderen. Sta je er voor open en ben je bereid om actief mee te werken dan zul je merken dat er met NLP coaching deuren die voorheen gesloten waren worden geopend en dat er een heel nieuwe wereld voor je open gaat. Je komt positiever in je leven te staan en komt hierdoor meer in balans.