Met chakra-therapie werk je aan de balans van je chakra’s en dus aan je totale welzijn.

Chakra’s zijn energie geleiders en -filters die zorgen voor een goede aanvoer en afvoer van energieën in ons lichaam. De chakra’s vormen de sleutel tot onze lichamelijke gezondheid, geestelijke helderheid en emotionele stabiliteit. 

Wanneer een filter verstopt raakt ontstaat er een blokkade.  Op het moment dat er in één of meerdere chakra’s geen goede doorstroming is, ontstaat er een disbalans. Hierdoor ontwikkelen zich klachten die je zowel op lichamelijk, geestelijk- als emotioneel gebied kunt gaan voelen.

In optimale vorm ziet je chakra er uit als een trechter of mooie draaikolk. De energie komt er op het wijdste punt in en wordt doorgevoerd naar het smalste gedeelte en stroomt op een geleidelijke manier je lichaam in. Onderweg omlaag in de trechter of draaikolk zitten kleinere openingetjes om de energie in alle lagen van je aura te verspreiden. Zo ontstaat er een rustige, constante energiestroom die energie kan afgeven aan alle lagen.

Wanneer een chakra uit balans is, ontstaat er een andere vorm. Het kan zijn dat er geen trechter- of draaikolk vorm meer is, maar dat het meer een rechte buis is geworden. Je kunt je voorstellen dat de energie er dan veel te snel doorheen gaat en er geen tijd meer is om iets te filteren of geleidelijk te verdelen. Er kunnen ook vernauwingen in de vorm zitten. Dan raakt de trechter of draaikolk verstopt en hoopt de energie zich op en stagneert de energiestroom. Wanneer je dit niet signaleert ontstaan er dus ongemakken die zich op den duur gaan uiten. Je kunt dan lichamelijke-, geestelijke- of emotionele klachten krijgen.

Tijdens chakra-therapie wordt er gekeken waardoor de disbalans wordt veroorzaakt en gaan we dieper in op hoe je daar zelf invloed op kunt hebben. Op die manier kun je zowel lichamelijke- als geestelijke- en emotionele klachten aanpakken.

Je krijgt zo meer inzicht in jezelf. 

Je krijgt tips en eventueel oefeningen van me waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.  Door middel van overtollige energie weg te nemen en / of energie toe te voegen  help ik je om de balans in je chakra’s te herstellen.